Beszoktatás türelemmel 3. rész

2024. augusztus 28. 08:07 - Kata mondja

baby-623417_1280.jpg
Neveljetek következetesen, de szeretettel rovatomban a bölcsődei beszoktatás előtti időszakról osztom meg tapasztalataimat. Mit tegyél vagy mit ne tegyél...

Fontos, hogy legyen egy jó időbeosztás ami keretet és biztonságot ad a gyermeknek. Érdemes elolvasni a bölcsődék honlapján a napirendet és ahhoz igazodni a beszoktatás előtti hónapokban, hetekben. A nyári szabadságok, nyaralások miatt persze ezek lazulnak, de azért ajánlatos előtte ráhangolódni.

Tapasztaltam, hogy az anyukák a beszoktatás előtt, illetve alatta akarták leszoktatni a gyermekeiket a cumiról, cumisüveg használatáról. Ezzel várd meg míg a folyamat lezajlik és lelkileg is rendben lesz az apróság. A nyunyóka vagy rongyika is fontos kellék, egy kis ,,otthon” amit ölelhet a gyermek amikor az anyukák nincsenek velük. hands-1797401_1280.jpg

A szobatisztaság terén ha éppen kialakulóban van ebben az időben, nagy valószínűséggel visszaesést fogtok tapasztalni. Nem kell aggódni emiatt.   Ilyenkor inkább szeretgetésre, ölelésre van szükségük a kicsiknek. Legyetek túl a beszoktatás minden nehézségén és utána a gyermek fogja jelezni a szobatisztaságra való törekvéseit. Mint szülő hasonló lelkiállapotban lesztek és szinte egy időben fogtok megnyugodni. Persze ehhez idő és türelem kell, de elfog jönni.

Érdemes a nyílt napokat kihasználni és megnézni az intézményt a gyermekkel együtt. Az első szülői értekezleten is nagyon előnyös részt venni, mert rengeteg információt elmondanak a vezetők. Ilyenkor találkozhattok a kisgyermeknevelőkkel és nagyon hasznosak szoktak lenni ezek a beszélgetések. Azt a rengeteg kérdést ami ilyenkor foglalkoztat benneteket megtudjátok kérdezni. Az a szülő akinek már van tapasztalata az elmondhatja, hogy ő hogyan élte meg ezt az élethelyzetet és ezek is segíteni szoktak annak akinek erről nincs még ismerete. A beszoktatást már úgy tudjátok elkezdeni, hogy egy ismerős fogad majd benneteket ami nagy segítség lesz. Bízzatok meg benne, legyetek egymás partnerei, gyermeketek minél zökkenőmentesebb beilleszkedése érdekében. 

                                              

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://katamondja.blog.hu/api/trackback/id/tr2918475791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása